Hedemora IT-service har nu återupptagit våra uppskattade datakurser. Kurserna kommer att vända sig till både pensionärer och andra nybörjare såväl som till företagare med behov av bättre kunskap om data- och IT-säkerhet.

 

Grundläggande datoranvändande

Kursen ”Grundläggande datoranvändande” som riktar sig till pensionärer och nybörjare inom data. Kursen omfattar kunskap om dagligt användande och hantering av en modern dator med Windows. Kursen är totalt 8 timmar lång räknat på effektiv undervisningstid.

Den första halvan av kursen innefattar det att orientera sig på datorn, med viktiga tangenter, skapande och hantering av mappar, hantering av filer med mera. Den andra halvan av kursen lär vi oss praktiska kunskaper för att surfa på internet.

Deltagarna kommer att ha gott om möjligheter att ställa frågor och få individuell hjälp då antalet deltagare per kurstillfälle hålls till maximalt 10 personer.

Kursdeltagare bör medtaga egen dator. Detta möjliggör också bättre individuell vägledning av den specifika modell, program och andra förutsättningar som kursdeltagarna har. Egenmedhavd dator är dock inget krav för deltagande då det finns några lånedatorer att tillgå.

Nästa kurs arrangeras under dagtid mellan kl. 9.30-15 vid två tillfällen den 7 och 9 december 2021.

Kursavgiften är 1995 kronor för pensionärer och 2495 kronor för övriga deltagare. Avgiften betalas via faktura innan kursstart.

 

Datasäkerhet för företagare

Längre fram planerar vi att anordna kvällskurser i data- och IT-säkerhet med inriktning mot företagare. Kursen fokuserar på vad du som företagare behöver tänka på avseende hantering av data, sekretess, lagring, inloggningsuppgifter och lösenord, kunduppgifter, backup, skydd mot intrång och kapning med mera.

Kursdeltagare bör medtaga egen dator. Detta möjliggör också bättre individuell vägledning av den specifika modell, program och andra förutsättningar som kursdeltagarna har. Egenmedhavd dator är dock inget krav för deltagande.

Vi tar emot intresseanmälningar redan nu, men datum och tider är ännu inte fastslagna. Kursavgiften är 2800 kronor exkl. moms.

Kursen är givetvis öppen även för dig som inte är företagare. Dock tillkommer moms.

 

Vi håller till i våra lokaler på Gussarvsgatan 11 i Hedemora. Du kan anmäla dig till kurserna via telefon 0225-103 60, e-post service@hedemora-it.se eller formuläret nedan.

Observera att anmälan är bindande och antalet platser är begränsade.

 

Välkommen!


 

Follow by Email

Behöver du hjälp på distans?

Klicka på AnyDesk-symbolen nedanför och öppna sedan den nedladdade filen.