Hedemora IT-service kommer från och med hösten 2019 att erbjuda datakurser. Kurserna kommer att vända sig till både pensionärer och andra nybörjare såväl som till företagare med behov av bättre kunskap om data- och IT-säkerhet.

 

Grundläggande datoranvändande

I augusti drar vår första kurs igång. Med start den 6 augusti börjar kursen “Grundläggande datoranvändande” som riktar sig till pensionärer och nybörjare inom data. Kursen omfattar kunskap om daglig användare av en modern dator med Windows, hantering av e-post, ordbehandling, utskrifter, säkerhetskopiering, sociala medier, foton och dokument med mera.

Deltagarna kommer att ha gott om möjligheter att ställa frågor och få individuell hjälp då antalet deltagare per kurstillfälle är lågt.

Kursdeltagare bör medtaga egen dator. Detta möjliggör också bättre individuell vägledning av den specifika modell, program och andra förutsättningar som kursdeltagarna har. Egenmedhavd dator är dock inget krav för deltagande.

Kursen arrangeras under dagtid mellan kl. 13-15 vid fyra tillfällen den 6, 8, 13 och 15 augusti. Kursavgiften är 1495 kronor för pensionärer och 1995 kronor för övriga deltagare. Avgiften betalas via faktura innan kursstart.

 

Datasäkerhet för företagare

I september planerar vi att anordna kvällskurser i data- och IT-säkerhet med inriktning mot företagare. Kursen fokuserar på vad du som företagare behöver tänka på avseende hantering av data, sekretess, lagring, inloggningsuppgifter och lösenord, kunduppgifter, backup, skydd mot intrång och kapning med mera.

Kursdeltagare bör medtaga egen dator. Detta möjliggör också bättre individuell vägledning av den specifika modell, program och andra förutsättningar som kursdeltagarna har. Egenmedhavd dator är dock inget krav för deltagande.

Preliminära datum är 3, 5, 10 och 12 september kl. 18.30-20.30. Vi tar emot intresseanmälningar redan nu, men datum och tider är ännu inte fastslagna. Kursavgiften är 2800 kronor exkl. moms.

Kursen är givetvis öppen även för dig som inte är företagare. Dock tillkommer moms.

 

Vi håller till i våra lokaler på Gussarvsgatan 11 i Hedemora. Du kan anmäla dig till kurserna via telefon 0225-103 60, e-post service@hedemora-it.se eller formuläret nedan. Observera att anmälan är bindande och antalet platser är begränsade.

 

Välkommen!


 

FÅ FJÄRRHJÄLP!