Då vi digitaliserar allt mer av våra liv och förlitar oss på den digitala tekniken blir IT-säkerheten allt viktigare. Virus, trojaner och cyberattacker blir allt mer sofistikerade och allt fler svenskar drabbas av dataintrång, kontostölder med mera. Hedemora IT-service arbetar dagligen med IT-säkerhet och rådgivning både för företag och privatpersoner.

Några grundläggande tips som du bör tänka på:

  • Ha alltid något antivirusprogram installerat på din dator. Ett gratisalternativ är AVG som erbjuder ett grundläggande, om än inte heltäckande skydd för din dator. AVG kan du ladda ned här.
  • Undvik att ansluta internet direkt in i din dator, t.ex. genom ett mobilt bredbandsmodem. Använd istället en router med en inbyggd brandvägg så att du åtminstone har ett skydd mellan internet och din dator.
  • Klicka aldrig på länkar i mejl ifrån avsändare du inte känner igen. Öppna heller aldrig bifogade filer ifrån okända avsändare, då kan en trojan installeras och ett intrång vara ett faktum.
  • Undvik att låta din dator stå på dygnet runt. Det bästa är att stänga av datorn när du inte använder den. Då minimerar du den tid som din dator kan utsättas för intrång och kapning.
  • Se alltid till att ha en säkerhetskopia av dina viktigaste filer på åtminstone ett annat lagringsmedium såsom ett USB-minne som du kan förvara på en säker plats. I händelse av virusinfektion eller stöld riskerar du att förlora t.ex. dina digitala familjefoton och värdefulla dokument.

 

För att boka tid för en säkerhetsgenomgång och rådgivning kontakta oss så hjälper vi dig med allting kring IT-säkerhet!

 

Viktiga IT-säkerhetstips för ditt hem
Tagged on:             
Follow by Email

Behöver du hjälp på distans?

Klicka på AnyDesk-symbolen nedanför och öppna sedan den nedladdade filen.